Alexander
Gorlin
Architects

1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8

Apartment at The Ansonia

The renovation and conjoining of two apartments at the Ansonia simplifies the layout of each unit at this notoriously labyrinthine landmark building. A rabbit warren of two apartments were joined together to create one place that occupies the premier corner tower of the legendary structure.

A public hallway was incorporated into the apartment that creates a dramatic vestibule as an introduction to the geometric arrangement of the rooms that resolves the geometry of Broadway and the New York City grid. The dining room is the center of the apartment and provides views through to the exterior. The culmination is the round room of the living area that has view radiating out down Broadway and across to Central Park.

Type
Interiors

Location
New York, NY

Client
Amy Chua and Jed Rubenfeld

Photography
Peter Estersohn

Press
Architectural Digest

Tags
landmark building, combining apartments, interior renovation, foyer, living room, dining room, kitchen, master bedroom, bathroom, library, Upper West Side, Manhattan, New York City

Save