Chelsea Loft by
Alexander Gorlin Architects

This renovation to a classic Chelsea loft space upends the typical distinction between a home’s public and private realms to create a continuous space designed for pleasure.

The space flows freely from the entrance, through the living, dining and kitchen areas at the front of the apartment to the master bedroom and en suite shower at the rear. Only the toilet and two guest bathrooms are enclosed.

We contrasted the space’s raw unfinished elements —exposed brick, piping, and ceiling beams—with sleek finishes for the built features: marble in the bathrooms; a zinc-clad kitchen countertop; and a large rotating mirrored wall at the entrance to the bedroom.

Ambient lighting along the floor, walls and ceiling changes color and shade to create different moods.


Image 1 / 10
close
next
previous